Publicerat av on Jan 14, 2017 i alkostopp, Hälsa, NetFlix, Personligt | Inga kommentarer

  
Det finns massor av människor som retar gallfeber på mig och som jag vill ska förändra sig, vara trevligare, snällare, dricka mindre, ta ansvar för sitt liv med mera. Men den enda jag kan ta ansvar för är mig själv. Du har hört det förr. Jag repeterar: den enda du kan förändra är dig själv. Det är bara du som kan förändra hur du är mot dig själv. Är du sur och tvär så får du samma bemötande tillbaka. Är du glad så blir din omgivning glad. Åtminstone för det mesta om de inte också är i dålig samklang med sig själva.

Ingen ska behöva gå omkring och vara glad jämt. Det är inte vad jag menar. Utan det är mitt ansvar att vara snäll mot mig själv först och inte döma andra så hårt om jag själv är less och mår dåligt. Inte gå hem och lägga mig på soffan med ett glas rött. Utan försöka reda ut vad som gnager istället. Det blev jag tvungen att göra i veckan.

Jag har fått en kortisonspruta i axeln. I över en månad har jag gått runt med en inflammerad axel och känt hur jag blivit allt mer irriterad på min omgivning, känt mig både sur och tvär.  Jag tänkte att det berodde på mitt alkostopp, att jag förmodligen suktade efter ett glas vin mer än jag trodde för att slappna av. Men så fick en kollega mig att inse att jag förmodligen är sur på grund av värken i axeln. Då först gick det upp ett ljus för mig. Självklart var det därför jag var sur. Jag lyssnade ju inte på min kropp utan trodde att mitt humör berodde på något utanför mig själv.

Sagt och gjort ringde jag till läkaren och fick en tid för undersökning och en spruta. Jag insåg att jag har otroligt svårt att lyssna inåt när det gäller, att den stress jag känt en längre tid hängde ihop med axelsmärtorna och att de hade blivit värre av min inre stress. Jag lyssnade inte, trots att kroppen skickade smärtimpulser till mig dygnet runt för att säga till mig: Lyssna då! Du är stressad. Du behöver ta det lugnt. Vila!

Så nu vilar jag lite extra för att min omgivning ska få träffa mig när jag är utvilad, glad och stark igen. Under tiden blir det två säsonger av Happy Valley, nervkittlande brittisk thrillerserie på Netflix. Så bra, väntar ivrigt på säsong 3. Poliskvinnan Catherine Cawood verkar klara allt, misshandel, dotterns självmord, ta hand om  barnbarn, kidnappningar, drogsyndikat, skilsmässa med mera. Hon är alltså som vilken kvinna som helst som ska fixa livet på en kafferast. Fast ta det lite lugnare om du vill behålla humöret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *