Publicerat av on Maj 3, 2016 i #blogg100, kommunikation, sociala medier | Inga kommentarer

Snapchat är årets raket bland sociala medier. I åldersgruppen 12 till 25 år har 70 procent Snapchat och tre av fem 11-15-åringar använder plattformen dagligen. Det här ska du tänka på om du vill använda Snapchat i marknadsföring, kommunikation, rekrytering med mera och nå den målgruppen. Det är de som inte läser nyheter i media längre så då gäller det att vara där de är för att locka nya mediekonsumenter.

Det har Göteborgs-Posten tagit fasta på, nu finns de även på Snapchat. Jag tror att de är en av de första svenska dagstidningarna som satsar på Snapchat. Det ska bli intressant att följa hur de kommunicerar i tjänsten.

Jag är lite förtjust i Snapchats storys, trots att jag är medelålders gillar jag Snapchat. Jag har ju nästan inga följare. Men det gör inget. Det är kul ändå. Jag känner att jag kan experimentera ganska fritt och dessutom ser jag vilka som har läst mina inlägg. Under 24 timmar ligger min story med bilder och inlägg uppe att se för mina följare. Varje bild eller filmsekvens har jag lagt upp i 10 sekunder. Efter 24 timmar raderas den första bilden bort tills hela storyn är borta.

GP.se  och GPnoje.se på Snapchat använder sig just av storys för att pusha till nyheter på sin webb. Nyheten om att tjejerna i Halmstads BK tar ställning för HBTQ-frågor med en regnbågsfärgad bindel trots förbud presenteras här i fem bilder:

img_2317.jpg

img_2318.jpgimg_2319.jpgimg_2320.jpg

img_2324.jpg

;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
;

 

 

 

 

 

 

 

Simpelt? Jomenvisst, men ack så effektivt. Bild, text och ett tydligt budskap. Det går hem och erkänn att du kommer ihåg det. Det går även att chatta med vänner som följer en tillbaka i storys.

För i en inlärningsprocess så stannar 90 procent av kunskapen kvar när vi får interagera. När vi läser en text är det bara 10 procent som fastnar, att lyssna 20 procent och kombinationen ljud, bild och text 30 procent.

Vill du lära dig mer om hur Snapchat fungerar så kan du läsa denna eminenta artikel:

Det här är Snapchat-en liten guide i att snappa.

Följ mig på Snapchat: hjulforsberg

Eller gör det genom att fota av den här länken och lägga till på Snapchat:

img_2322.jpg

Inlägg 44/100 #blogg100

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *