Tre frågor till Jesper Tengroth,  pressekreterare på Försvarsmakten. 

Vad har du för bakgrund? 

– Jag är journalist och reservofficer. Innan jag började på Försvaret jobbade jag på Sveriges Radio som reporter. Jag har jobbat här i tre år. Dessförinnan var  jag kommunikationsstrateg åt ÖB Sverker Göranson. (Det var han som varnade alla att Sverige bara har ett försvar som klarar en vecka.)

Hur är det att jobba för den ”andra sidan”, dvs kommunikationssidan?

– Jag tycker inte det är någon större skillnad. Jag brukar säga att jag alltid har jobbat med demokratifrågor även som journalist. Försvaret i dag handlar inte bara om att lösa konflikter med vapen utan även med kommunikation. 

Senast det hettade till i media var när det gjordes ett ryskt ubåtsfynd förra sommaren utanför Sveriges kust, då var det mycket fokus på oss. 

Vad tycker du om sociala medier? 

–  Vi märker att när någon av våra anställda twittrar något intressant så har vi frågor från media inom 20 minuter. Det gäller att vara på tå. Vi har sällan en lugn stund. Det händer hela tiden intressanta saker inom Försvaret. 

Tack så mycket! Vi ses på #CJSE16! 

Det gör vi! 

Inlägg 42/100 #blogg100

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *