Publicerat av on Apr 19, 2016 i #blogg100, CJSE, Criscom | Inga kommentarer

Då är vi från Criscom  i Ledningsstridsskolans Mediacell på plats i Enköping för att köra den internationella militärövningen CJSE 16. Jag kommer att jobba som socialmediaredaktör i mediacellen. Det är första gången som sociala medier tas med i övningen så det finns mycket nytt att testa. Vår uppgift är att spela in scenarier från spelledningen till speldeltagarna som är från 29 länder. Vi jobbar med tv, tidning och sociala medier för att driva spelet framåt. Det är en förväntansfull röra.

Vi är omkring 1500 personer som är med i övningen i Enköping, Uppsala och Karlskrona. Det är spännande att träffa officerare i olika uniformer från USA, Finland, Frankrike, Schweiz, Tyskland, Norge, Danmark, Österrike med flera. Den uniform som rönt mest uppmärksamhet bland oss är tyskarnas beigebruna uniform som ser ut att vara pixlad. Någon tyckte den borde kallas för minecraft-uniformen.

Scenariot är en konflikt i det fiktiva landet Bogaland, vilket ska likna en konflikt i Afghanistan eller ett afrikanskt land, men utspela sig i Sverige.  Just nu övar vi inför den stora övningen som drar igång på torsdag. Vi får se hur mycket jag hinner blogga under tiden.

Coola västar från Criscom, känns faktiskt bra bland alla grön klädda.
Monica Gustafsson från Sundsvall är vår tidningsredaktör i spelet.
Passerkort är viktigt på övningen.
Criscomarna Mimmi Nilsson och Beata Hansson laddar för mediacellens arbete.

Inlägg 41/100 #blogg100

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *