twitter 4

Microbloggen Twitter firar tio år i dag. Det gjorde mig Daniel Nordström, chefredaktör på VLT,  uppmärksammad på. Han till och med gav mig cred för att ha puttat ut honom bland alla twittrare för sju år sedan: ”Som ansvarig utgivare måste du förstås finnas på Twitter”, sa jag. Och det tycker jag faktiskt fortfarande. Twitter är en grym omvärldsbevakare för all världens händelser i real tid.

Daniel twitter
 

Men det var då. Sedan ett par år tillbaka så är den vänliga tonen som bortblåst tyvärr,  vilket även Daniel även skriver om:

 

Tonen har blivit grövre och en hel del av de aktiva – som ofta är anonyma – använder Twitter inte minst för att sprida invandrarfientlig propaganda och eller för att sprida hat mot andra människor.

 

Den som skriker högst vinner, sedan gör de avbön i traditionella medier. Det blir finfin klickjournalistik. Men grymt ointressant journalistik.  Twitter har förvandlats till en trulig och egotrippad tioåring.

 

En kollega i kommunikationsbranschen sa till mig nyligen att hon inte längre känner för att rekommendera twitter till hennes företagskunder.

 

Håller du med? Har du också tappat intresset för twitter? Är vi på väg mot en twitterdöd?
Blogginlägg 22/100 #blogg100

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *