forsvarsmakten-1

Försvaret lanserar en ny träningsapp Försvarsmaktens träningsklubb FMTK som ska få fler unga intresserade av Försvaret och gärna kvinnor. Jag som gärna gillar att köra på i ett eget träningstempo såg genast många fördelar. Vi är många som gillar att ha träningsprogram i mobilen att variera emellan. Jag tycker förvisso omatt gå på gym men jag förlorar en massa transporttid med mera så jag ska testa den här appen i vår. Dessutom trendar den på app-store just nu, så det är tydligen många med mig som vill testa.

Appen innehåller hittills 450 övningar, fyra program och tio utmaningar. Till träningsklubben kopplas dessutom en podcast och möjligheten att köpa ett klubbmärke.

– För att koppla det till varumärket så uppfattas Försvarsmakten som en sluten värld. Ska vi hantera detta på ett klokt sätt i dagens mediesamhälle så är en träningsapp ett effektivt verktyg. Du kan inte bara gå fram till en grind och knacka på och frågar om du får komma in och titta lite. Det är ju väldigt lätt att bygga upp en bild av oss utifrån till exempel amerikanska filmer och stereotypen kring den manliga infanterisoldaten. Det kan i många stycken verka negativt på den breda målgruppen som skulle kunna vara våra framtida medarbetare. Vi vill även utöka andelen kvinnor. Därför vill vi öppna upp och bredda bilden av Försvarsmakten. Vi hittar en annan väg i samtalet om och med Försvarsmakten, säger Robert Forss, marknadschef på Försvarsmakten till tidningen Resumé.

 

 

Inlägg 15/100 #blogg100

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *