Publicerat av on Apr 7, 2016 i #blogg100, Läsutmaning | Inga kommentarer

 Det har gått över förväntan med min läsutmaning med att läsa minst 25 sidor per dag som jag antog i början av mars. Jag har redan plöjt en massa böcker:

• Kriget har inget kvinnligt ansikte – Svetlana Aleksijevitjs 

Både grym och tankeväckande. Jag tyckte partisanberättelserna var mest gripande. Det är många punkteringar i hennes intervjuer. Det gillar inte hennes redaktörer men med punkterna vill hon spegla när personerna letar bland sina minnen, berättade hennes svenska översättare Kajsa Öberg Lindsten på Littfest 2016 i Umeå. Och precis så uppfattade jag det också.

Antal sidor: 447 

• Giganternas fall – Ken Follet 

Vilken läsupplevelse! Det här är första delen i hans århundradets triologi. Fantastiska miljöskildringar och personporträtt. Vi får lära känna fem familjer vid första världskrigets utbrott i Wales, England, Tyskland, USA och Ryssland. Klasskamp, krig, historia och sex i skön blandning. Trots att boken var tjock så kunde jag inte slita mig i från den. Jag ser framför mig ett kostymdrama liknande Downtown Abbey men långt mer intressanta kvinnogestalter som vågar utmana dåtidens kvinnoförtryck.

Antal sidor: 884 

Så vinner du kommunikationskriget med berättelsen som vapen- Per Schlingmann

Att läsa om nyheter i kommunikationsbranschen är alltid trevligt. Per Schlingmann, tidigare chefsstrateg hos Moderaterna, har skrivet en bok om det nya kommuikationsklimatet på nätet. Han slutsats är enkel: Den/de som berättar de bästa historierna vinner.

Antal sidor: 150

• #BliDigitalSmart-sociala medier för företagare- Tina Sayed Nestius

En bra nybörjarbok för företagare som vill lära sig mer om sociala medier. Hon berättar enkelt och på ett lättbegripligt sätt om hur du kan använda Snapchat, Facebook, Instagram, Youtube, LinkedIn och Pinterest. En bra grundbok. Man blir aldrig fullärd som social media konsult eftersom det hela tiden kommer nya programvaror och funktioner.

Antal sidor: 191

Summa antal sidor: 1672  

Utvärdering: Jag har alltså läst 55 sidor i genomsnitt per dag i en månad. De kortare böckerna på mellan 150-200 sidor har känts som snacks i jämförelse med de tyngre skönlitterära böckerna. Men jisses vad det har gått undan. Min strategi har varit att läsa på morgonen, strax efter frukost, istället för att sitta och slösurfa på sociala medier eller kolla in en serie på Netflix.

Jag har fått upp tempot rejält. Ibland har jag lyssnat på Ken Follets bok på engelska på Storytel, det har gjort att jag har kunnat göra enklare hushållsysslor samtidigt samt ta längre promenader. Så det är ett tips om boken du läser finns som ljudbok.

Inlägg 33/100 #blogg100

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *