– Först var jag rädd, jag trodde inte svenskar gillade flyktingar. Nu vet jag att det inte alls är så. Utan appen hade jag aldrig träffat några svenskar eller haft ett jobb, säger Zahet Barood till DN

Welcome är en app som kopplar ihop svenskar och asylsökande och nyanlända med varandra och skapar nya möten. 

Zaher Barood, som kom hit för sju månader sedan med sin fru och 2,5-åriga dotter, har genom appen snackat med folk, blivit bjuden på middagar, fått hjälp med att lära sig spela gitarr och fått ett jobb på en städfirma.

Bakom appen återfinns makarna Tobias och Emma Rosman, som båda jobbar med att utveckla digitala tjänster på kända företag i Stockholm. De fick idén till appen i oktober i fjol mitt i den värsta flyktingkrisen och byggde den på sju veckor. 

Det här är verkligen ett bra exempel på integration, ett lovvärt initiativ till Välkommen till Sverige på riktigt. De flesta nyanlända kommer ju inte från USA, utan från krigets Syrien enligt Migrationsverket.  Appen funkar givetvis över hela landet. 

  

Inlägg 31/100 #blogg100

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *