290H
Foto: Gratisography
De senaste veckorna har jag försökt få ordning på min voluminösa mejl. Jag har bara 80 000 mejl i inboxen. Hehe…jag vet. Det låter helt galet. Men jag har gmail som har en omåttligt stor inbox och jag har använt min mejlbox som ett slags arkiv de senaste åren. Det är slut med det nu. Jag vill få en bättre överblick och mer tid till annat, som att till exempel äta munkar?

Jag har slängt och rensat, avsagt mig en massa nyhetsbrev som jag inte ens minns när jag tackade ja till. Inboxen har blivit lite mer hanterbar men den är fortfarande stor. Nästan varje måndagsmorgon har jag försökt rensa ut ett nyhetsbrev som förföljer mig. Men jag har aldrig lyckats hitta unsubscribe-knappen. Den kampen är över nu tack vare Maria Gustafsson aka Miku som tipsade om sajten unroll.me . Det programmet  gör det enklare att hantera alla mina prenumerationer av nyhetsbrev samtidigt. Hörde du? Alla samtidigt. Det är helt underbart. Inget mer  sökande efter enskilda unsubscribe-länkar.

Programmet gjorde en sökning genom min mejl och hittade 157 prenumerationer i min inbox. Aj! Inte undra på att det var svårt att hitta andra mejl i den skörden.

De nyhetsbrev jag inte vill ha kvar tog jag bort på en gång och de som jag vill ha kvar samlas i en rollup som jag kan läsa av en gång per dag och valfri tid på dygnet i min mejl. Alltså en sammanfattning av alla mina nyhetsbrev jag vill läsa.

Det känns som att ha städat kylskåpet. Nu är min inbox ren, överskådlig och luktar gott. Jag är nog värd några munkar i alla fall.

Inlägg 28/100 #blogg100

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *