Publicerat av on Apr 4, 2016 i #blogg100, Bättre möten, Design | Inga kommentarer

I dag har jag varit på besök på Umeås nyaste hotell – Elite hotell Mimer. Det öppnade i fredags i den gamla Mimerskolan i centrala Umeå. Jag gick aldrig på Mimer, utan på Hagaskolan, men jag trånade efter att ha få gå där i min ungdom. Hotellet ligger centralt, som sagt,  i en anrik skolbyggnad från början av förra seklet. Skolan, som stått tom i några år, har förvandlats ur askan i elden till en riktig pärla.

Elite Hotel Mimer blir kedjans 28:e Elite-hotell och har 139 rum, fyra konferenslokaler, gym, relax med bastu, vacker festvåning samt en restaurang i toppklass. Det är en femstjärnig världsvan känsla i hotellet; svalt, sobert och soft. Hotellet är smakfullt inrett i ljusa färger med välrenommerad konst på väggarna.

Än så länge har jag bara provat en kopp kaffe med mjölk och en liten utsökt choklad croissant i restaurangen. Men den ger ett magnifikt intryck, hoppas menyn är lika spännande.

Till hösten öppnar dessutom Umeås nya badhus på andra sidan gatan. Läget, den sköna miljön och förhoppningsvis en spännande meny gör att det här hotellet kommer att stå sig mer än väl i konkurrens med stans övriga hotell.

  
  
  
  
  
  Inlägg 29/100 #blogg100

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *