Publicerat av on Mar 8, 2016 i #blogg100, Hälsa, kommunikation | Inga kommentarer

gultjej

– Du verkar drivas av lust, va?, sa väninnan och tittade uppfordrande på mig. 

 – Eh, ja?, svarade jag och kände mig genast skyldig på något sätt.

– Mmm…tänkte väl det, mumlade hon på nytt.

Jag vågade inte ställa någon följdfråga. Jag antog att hon menade att det var skamligt att drivas av lust.

Men är det verkligen skamligt att drivas av lust? 

 En chef sa till mig en gång att om du inte gillar att göra en sak, då ska du inte göra det. Det blir aldrig bra. Du måste tycka det är kul, sa hon.

 Jag är väl som de flesta, jag gör helst det jag gillar. Jag vägrar att jobba ihjäl mig för något jag ogillar att göra. Så därför försöker jag få till en lagom dos av både lust och måsten i mitt liv. 

Jag jobbar inte längre ihjäl mig. Det har jag slutat med. Nu är det njutning som gäller. Eller lust.  

Jag är stolt över att drivas av lust. Det är inget som jag tycker ska förtjänas. Lust handlar mest om en känsla. Den bjuder jag mig själv på så ofta som möjligt. Som en kopp nybryggt kaffe, en bit choklad, en stunds mys med mina katter, samtal med en vän eller familjen, meditation på bryggan, en sparktur runt byn, nya spotifylistor…

Listan är oändlig. Det handlar om att uppskatta det enkla i det stora hela. 
 Inlägg 9/100 #blogg100   

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *