Publicerat av on Jul 25, 2015 i Film, Hälsa, kommunikation, Ny teknik, sociala medier, Youtube | 4 kommentarer

 

11695440_10153088961629016_5358388527094877796_nI början av semestern köpte jag en snajdig GoPro-kamera. Jag har länge sneglat på en och vid ett besök på Elgiganten för att köpa färg till min skrivare, så fick jag syn på den.
Jag blev förälskad direkt. Så den fick följa med hem. Dottern blev överlycklig. Så nu ska vi göra en massa roliga filmer.

GoPro-kameran är liten, går att fästa nästan var som helst och kan filma ned till 40 meters vattendjup. Dessutom går det också att fota med den, väldigt bra vidvinkel. Då vi också har skaffat oss ett par havskajaker såg jag genast fördelen med att kunna fästa den på kajaken utan att behöva vara rädd för att den ska skadas av vatten. Än så länge har det inte blivit så många filmer.

Men i onsdags så var vi ett gäng som gick upp för Bräntbergsbacken i Umeå. Ett ”event” som duktiga Kicki Mannberg bjöd in till. Vi fick till och med lila tröjor sponsrade av Korpen. Hennes man Per var rask i backen så han fick testa att gå upp med kameran på huvudet. Det var sjukt jobbigt, men jäkligt kul också. Så det lär vi göra igen.

I går var det den riktigt sämsta dagen vädermässigt på semestern. Umeå leder faktiskt solligan, tror det eller ej den här veckan enligt SVT.

soltimmar-senaste-veckan-jpg

Så då passade jag på att klippa ihop den här filmen i iMovie. Min första färdiga film gjord med GoPro. Håll till godo!

4 Comments

  • yippie! Jag förstår känslan, jag har just tjuvlyssnat på min första podcast på iTunes!! Så kul att göra nya saker, testa och bli förvånad över hur bra det blir 😉 Keep on rocking!

  • Vet inte vad som jag är mest imponerad av; filmen eller att gå uppför Bräntbergsbacken. Men väldigt trevlig film med musiken, färgerna och klippningen. Vad kostar kameran, ungefär?

    • Kul! Den kostar runt 3500 kr men det finns en nyare version som heter GoPro4. Den kräver en 4K-skärm, vilket jag inte har…än. 😉 Sedan tillkommer en massa olika fattningar om man vill ha det också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *