Publicerat av on Maj 9, 2015 i #blogg100, Film, kommunikation, Musik, Youtube | Inga kommentarer

Avicii

En ny reklamfilm för Volvo med svenska världsstjärnor har sett dagens ljus. I går släpptes den här filmen med Avicii med hans senaste cover Feeling Good.  Jag gillar Volvos reklamfilmer som fyller mig med stolt svenskt vemod. Dessutom så är vi ju Volvo-ägare också, förstås. Det återkommande temat är våra ödsliga vidder från norr till söder.

Här hittar du andra reklamfilmsfavoriter med Zlatan…

…och Volvo Vintersaga-Made By Sweden med musik av Ted Ström, den har fått utstå en del kritik då denna textrad inte finns med.

” När det är dags för den tredje, tårfyllda versen – den som alla vet handlar om fylla, en överdos i Skärholmen och frusna drömmar i monarkin – då ersätts texten med lite glesa elektrobeats”, skriver Aagård i Aftonbladet och menar att allt som blir kvar är en pinsam och patriotisk historia.

Som norrlänning så kan jag klaga på att hela den versen är borttagen.

Tradarfik i Docksta i motorvägens skugga  
En överdos på Skärholmens station  
Insnöade vägar nånstans på Österlen  
Och fyllan växer till på Mommas krog  
Frusen törst i kön till stadspuben i Luleå 
Frusna drömmar uti monarkin 
Kärleken får leva mellan nattskiftet och drömmen 
Kärleken går på billigt vin

Skälet till att den textraden inte kom med var bland annat tidsbrist inspelningstiden var redan på över 11 dagar på olika platser runt om i landet.  Nåja, filmen och låten sjungen av Amanda Bergman blev himla bra i alla fall. Men för oss som varit med ett tag förknippar låten mest med Monica Törnell.

Och för att inte förglömma så har även Robyn med Röyksopp gjort en reklamfilm för Volvo. Den har en fin känsla också.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *