Publicerat av on Maj 4, 2015 i #blogg100, Hälsa | One Comment

psykiskohalsaDen 5 maj startar Hjärnkoll ett samtal om psykisk ohälsa på gator och torg och i sociala medier.

– Prata med dina arbetskamrater eller vänner. Dela med er av tankar, tips, bilder eller filmer på Facebook, Twitter och Instagram. Använd #5min5maj så alla ser!, säger Marjet Gustafsson, länssamordnare för Hjärnkoll vid Region Västerbotten.

5 minuter kan göra stor skillnad Det är fortfarande skrämmande med psykisk ohälsa, trots att tre av fyra har erfarenhet av det. Många blir diskriminerade i skolan, arbetslivet, vården och i umgänget med andra människor. Du kan göra skillnad. Börja med att prata om psykisk ohälsa i 5 minuter idag! Det är en bra start på ett samtal som kan påverka livet för många.

1. Prata med dina arbetskamrater, klasskompisar, vänner eller med grannen. Fråga hur andra har det och berätta om dig själv och dina tankar kring psykisk ohälsa. Du behöver inte vara expert, det viktigaste du kan göra är att prata och visa att du bryr dig.

2. Använd sociala medier för att dela med dig av dina tankar, tips, filmer eller bilder av psykisk hälsa och ohälsa. Eller bara berätta att du har pratat om psykisk ohälsa. Använd hashtagen #5min5maj på Facebook, Twitter och Instagram och dela med dig till andra. #5min5maj Det finns många sätt att prata om psykisk ohälsa.

Dela med dig av dina fem bästa (eller valfritt antal) tips på temat ”psykisk hälsa och ohälsa” på Facebook, Instagram eller Twitter. Glöm inte att lägga till #5min5maj. Fundera över:

Vilka 5 tips har du för att må bra?

Vilka 5 favoritlåtar om psykisk hälsa eller ohälsa du vill tipsa om?

Vilka 5 utmaningar du vill skicka till politiker och beslutsfattare?

Vilka 5 favoritfilmer om psykisk ohälsa vill du att andra ska se?

Vilka 5 platser förknippar du mest med psykisk hälsa eller ohälsa?

Vilka 5 myter och fördomar vill du ta död på?

Vilka 5 positiva artiklar vill du se i kvällspressen?

Vilka 5 tips har du för att starta samtal på jobbet, i skolan, på bussen, vid bardisken?

I morgon kommer min lista. Då kanske vi kan dela varandras?

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *