Publicerat av on Maj 3, 2015 i #blogg100, Företagande, LinkedIn | Inga kommentarer

photo-1421986527537-888d998adb74Ett av mina mest lästa inlägg är 10 steg till en hetare linkedinprofil.  Här kommer en ännu snabbare som jag hämtat från VA.se som jag tycker sammanfattar användningen av jobbnätverket LinkedIn bra och hjälper dig att sticka ut i mängden. Jag har lagt till ett tillägg om endorsement.

1. Håll kontakten med den professionella världen
Håll dig uppdaterad på de senaste nyheterna och trenderna inom din bransch genom att följa relevanta företag; konkurrenter, partners, leverantörer och företag som du är intresserad av att jobba för.

2. Bygg upp ditt nätverk
Anslut dig till pålitliga professionella kontakter och utöka kontinuerligt ditt nätverk genom att addera nya kontakter i takt med att du träffar nya personer i din bransch. På så sätt får du tillgång till andra- och tredjehandsnätverk – som kan vara oerhört viktiga.

3. Stick ut i mängden
Det är stenhård konkurrens om jobben, så det gäller att lägga ner ordentligt med arbete på att synas och sticka ut. Ett professionellt fotografi, lista över dina tidigare positioner och en bra sammanfattning om dig själv är förvisso små saker – men de kan göra skillnad. I din beskrivning av din karriär bör du undvika ”buzzwords” såsom ”lagspelare” eller ”strategisk” och istället demonstrera dina färdigheter genom konkreta exempel, statistik och siffror är sådant som fångar rekryterares uppmärksamhet.

4. Engagera ditt nätverk
Glöm inte bort att det är möjligt att dela information och insikter på LinkedIn. Det gör att du sticker ut i mängden, uppfattas som expert inom ditt område och får mer uppmärksamhet. Se därför till att regelbundet dela med dig av nyheter, artiklar, blogginlägg och kommentarer.

5. Endorsement
Ge ditt nätverk en extra push genom att lyfta fram deras färdigheter (endorsements). Tagga dig själv med relevanta kunskaper, ta bort taggar som är skryt och osanning. Det kommer att synas om ingen i ditt nätverk håller med om vad du kan. Lyft fram andra så kommer de att lyfta fram dig. Dölj endorsement om du tycker ditt nätverk lyfter fel saker om dig. Det går också att redigera färdigheter och lyfta upp dem högre om du tycker de stämmer bättre överens med vad du kan och gör i dag. Det kan ju vara så att du gör nya saker som inte alla i ditt nätverk känner till.

Slutligen så är det bra att se över sin profil på LinkedIn nu och då om du vill vara en attraktiv kandidat på arbetsmarknaden.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *