Publicerat av on Maj 2, 2015 i #blogg100, Musik, Personligt | Inga kommentarer
CC: Benur
CC: Benur

Ända sedan vi var små har vi fått lära oss att hitta fel. En populär lek är finn fem fel genom att jämföra två bilder där den ena bilden ska vara helt rätt.

Vi letar efter och påminner om fel överallt, fel vid matbordet, fel vid skoknytning, fel vid teckning, fel vid rättstavning, fel i mattematik, fel i högläsning, fel på oss själva, fel på våra arbetskompisar, fel på våra vänner och fel på vår partner. Allt handlar om att hitta fel, fel, fel.

Men tänk om vi skulle vända blicken och försöka hitta så många rätt som möjligt? Finn fem rätt eller ännu fler.

I onsdags efter jag hade varit konfrencier för On The Mend så var jag sjukt nöjd. Det var ju lite struligt innan och så lyckades vi göra det så bra. Eftersom jag visste att jag ändå skulle få kritik så frågade jag nästan ingen om deras upplevelse.

De som inte kände mig väl gav mig höga poäng. De som jag kände närmare började genast rada upp felen: du var för långt i från micken, du hördes knappt i början, du uttalade min systers efternamn fel.

De var i och för sig inga konstigheter och inte särskilt elakt. Vi människor är sådana, det är lättare att lyfta fram felen än allt som gick bra. Vi är ju danade till det sedan barnsben. Därför blev jag så glatt överraskad när en bekant skrev så här till mig på Facebook:

IMG_5904-0.PNG

Hon gav mig hela sex rätt till och med. Hur gör du när du ger feedback till din omgivning? Hur ofta ger du dina arbetskompisar beröm och säger vad rätt allt blev, eller dina barn, eller din partner? Fast egentligen handlar allt om en känsla:

” Det är inte vad du säger som människor kommer ihåg, utan känslan som du gav dem. ”

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *