Publicerat av on Apr 5, 2015 i #blogg100, Foto, Musik, Personligt, Radio | One Comment
DSC_0069
Tomas Pleje och Ålidhemskyrkokör. På orgel Jenny Lindberg.

 

– Kristus är uppstånden! säger prästen.

– Ja, han är sannerligen uppstånden! svarar församlingen.

Det var traditionellt påskdagsfirande på Ålidhemskyrkan i Umeå idag med kyrkoherde Lisa Tegby och kyrkokören under ledning av Tomas Pleje och kantorn Jenny Lindberg. Det är min kör där jag sjunger i alten vanligtvis. Men i vår har jag tagit ett uppenhåll.

I dag var det dessutom radioutsändning. Det skojiga var att de hade fått order om att hålla tiden eftersom det skulle hinnas med både skönsång av kören och nattvard. Så inget utsvävande på orgeln. Men när det var fem minuter kvar så låg alla före i schemat. Kantorn fick spela om sista psalmens avslutning flera gånger.

Det var ett fint påskdagsfirande. Ålidhemskyrkan har inte bara en julkrubba utan även en krubba som visar Jesu uppståndelse. Med de häpna soldaterna, ängeln och Maria Magdalena som faller på knä när hon får se Jesus igen. Alla fina uttrycksfulla figurer  i trä tillverkade i Betlehem i Palestina.

Jag köpte ett nytt kamerahus igår- Nikon D610– och ville givetvis testa det i kyrkan i dag. Det blev ganska trevliga bilder. Jag har fått tillbaka suget att fotografera igen så det lär komma fler bilder här i bloggen.

Glad Påsk! 

DSC_0114
DSC_0118
DSC_0133
  DSC_0138

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *