Publicerat av on Mar 30, 2015 i #blogg100, Resor, sociala medier | 2 kommentarer

20929_10153023180176387_4261294754165133336_n

Min gamla barndomskompis Lena Lander och hennes man Gustaf är ena riktiga eldsjälar. Just nu samlar de in pengar till 500 skolryggsäckar åt barnen i Nepal.

(Jag fortsätter på temat att ge bort gåvor som verkligen betyder något,  igår skrev jag om att du kan hjälpa en fattig barnfamilj genom att köpa in kycklingkullar till dem i påsk.)

Så här skrev Lena på Facebook i fredags:

”Nu börjar de flesta känna till vår insamling av pengar som ska gå till skolryggsäckar till barnen i Nepal. Tack vare alla härliga givare är vi nu uppe i 8875 kr, vilket ger 197 st ryggsäckar. Målet är att möta 500 barns behov av att få ha en skolryggsäck. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Insamlingen är inte avslutad, så det går fint att ge en slant för den som vill vara med! Tusen tack, alla kända och okända givare!”

Tack vare dagens teknik så swishade jag över 100 kronor till henne igår och fick blixtsnabbt ett tack på Facebook. Och pengarna tickar in hela tiden. Det roliga med att bidra till Lenas och Gustafs projekt är att jag vet att pengarna kommer fram till de barn de hjälper.

Det är inte första gången de är i Nepal och hjälper till. De var där för två år sedan också och renoverade ett barnhem samt köpte in tofflor till barnen. Även den gången var jag med och bidrog. Det är en enkel och billig gest för mig men så ger så mycket i längden för dem.  Eller som Lena skriver: ”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.”

Bidra du också!

Läs hennes uppdatering hur du kan bidra här:

Lena Lander

 

Inlägg 32/ #blogg100

 

 

 

 

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *