Publicerat av on Mar 29, 2015 i #blogg100, Hälsa | 3 kommentarer

actionaid

I dag gick vi in i Stilla veckan med Palmsöndagen, snart är det påsk. Jag har ett fadderbarn, en liten flicka i Pakistan, jag betalar för hennes skolgång via ActionAid. Det är en internationell hjälporganisation som stöttar fattiga utsatta kvinnor och flickor i alla sina projekt. Att ge kvinnor utbildning är den bästa fattigdomsbekämpningen har jag lärt mig, då kommer även hennes barn och hela samhället att få det bättre.

I påsk kör ActionAid en drive med att du kan köpa kycklingkullar och ge bort till kvinnor så de kan försörja sig. De utbildas i djurhållning och får ägg som de kan äta och blir det ägg över kan de sälja dem på marknaden och få pengar till att köpa mat, mediciner och redskap. Dessutom får de råd att betala skolavgifter och skoluniformer för sina barn. Bra va? Jag har köpt två kycklingkullar och hoppas de får många ägg i påsk.

Inlägg 29/#blogg100

 

 

 

3 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *