Publicerat av on Mar 17, 2015 i #blogg100, Hållbarhet | Inga kommentarer

Under rubriken Den nya (eko)nomin höll jag i en workshop på webcoast kring delbar.se som är en sajt för att hyra och hyra ut grejer i sitt nätverk försäkrat.

Många gillar delningsekonomin. Den mest kända tjänsten i dagsläget är Airbnb.com där privatpersoner hyr ut sin bostad till okända mot betalning.

I USA omsatta delningsekonomin 11 miljarder dollar i fjol och beräknas omsätta över 300 miljarder till 2025, enligt magasinet Camino. Men det är fortfarande få som har anammat delningsekonomin i Sverige. Och frågan är hur man kan få fler att walk-the-talk, alltså inte bara snacka utan verkligen leva som man lär? Det var en fråga som jag ställde till deltagarna på webcoast.

Det var inga enkla svar jag fick. Men just enkelhet, tid och utbud av prylar samt att slippa äga verkar vara ett incitament för att nyttja tjänsten. Illustratören Camia Pia gjorde en fin sammanfattning av workshopen i bild. Den finns även filmad på bambuser om du vill kolla mer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *