Publicerat av on Mar 16, 2015 i #blogg100, Blogg, kommunikation | 5 kommentarer

Jag ville få min tysta kunskap på pränt, berättar
Ida Hedberg, digital kommunikatör, på webcoast om hur hon lyckades genomföra bloggutmaningen #blogg100 förra året med sin blogg återkoppla.nu.

Som nybliven tvåbarnsmamma så frågade hon sin sambo om stöd och tid till att blogga vilket han givetvis stöttade och till med hakade på med en egen blogg. Helt plötsligt hade de ett gemensamt intresse tillsammans på kvällarna.

En blogg är både teori och praktik i ett. Jag lärde mig att jag fick in en rutin, visste hur lång tid det tog, SEO, rättning och fick in content på bloggen.
Jag hade ständigt en inre monolog med mig själv. Hela tiden reflekterade jag över nyheter och blev mer uppmärksam på saker som hände i min närhet.

En fråga som väckte hennes intresse var Kämpa Malmö– när rasister försökte mörda en antirasist i hennes hemkvarter.

Jag blev extremt irriterad. Jag har en blogg och jag har en plattform och jag kände att måste stå upp för mina värderingar. Det blev många inlägg om Kämpa Malmö.

Alla blogginlägg under utmaningen var inte djuplodande.
– Jag bloggade enligt 80/20 regeln – där 80 procent var riktigt bra. Att blogga var bra för min självkänsla och att jag kunde koppla inläggen till min egen tysta kunskap. Det var inte så viktigt för mig att bli läst, utan jag ville få in en rutin. Och det lyckades jag med.

Här är hennes råd till andra som vill lyckas med #blogg100:
@ Alla har tyst kunskap, alla kan blogga.
Pain de Martin – surdegsbloggen – bloggade sin passion. Nu har han sin femte kokbok på gång.
@ Ha hållpunkter – besök event som webcoast, Geek Girl Meetup m.m och dela dina upplevelser i flera inlägg.
@ Blogga och fega inte.
@ Gör det med någon eller med andra. Och det är precis vad hon gör i år. Tillsammans med fyra kompisar driver hon matbloggen fyragrytor.se

– Och det är sååå roligt!

5 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *