Publicerat av on Mar 9, 2015 i #blogg100, Blogg, Hållbarhet, Hälsa | 8 kommentarer

I dag deltog jag i tidningen Caminos Stora Hållbarhetsdag i Stockholm. Årets tema var Framtiden är enkel med mycket fokus på minimalism som spås vara nästa stora trend inom hållbarhet. 

En av dagens stora dragplåster var den amerikanske minimalist-gurun Joshua Becker som talade sig varm om att göra sig av med saker som man inte behöver. 

– Till slut är det som att sakerna äger dig, än tvärtom. Du kommer upptäcka att du är mycket lyckligare utan en massa saker och får mer tid över till att göra det du vill, sa han. 

Tillsammans med sin fru och deras barn har han downsizat rejält, till och med bytt till ett mindre och billigare boende. Hans blogg Becomingminimalist.com lockade i fjol över en miljon läsare. 

Fördelarna med att bli minimalist är många 

– Mindre stress.

– Större bostadsyta.

– Du behöver inte tjäna lika mycket pengar, då du inte konsumerar lika mycket som tidigare.

– Sparar miljön.

– Mindre städning.

– Du blir lyckligare och nöjdare med vad du har.

– Det blir dessutom lättare att hitta saker. 

Becker är inte emot konsumtion men tycker att vi ska fråga oss vad som driver oss, är det jakten efter lycka? Att vi hellre bör köpa saker som håller länge än slit och släng- varor. 

Varför äger jag så många jackor, när jag bara kan använda en åt gången? Låt oss sluta försöka imponera på varandra med vad vi äger och istället inspirera varandra med de liv vi lever, avslutade han. 

Det kommer mer i ämnet imorgon. 

inlägg 9/#blogg100

8 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *