För snart en månad sedan så utmanade jag mig själv att blogga varje dag i en månads tid. Främst för att komma igång med mitt skrivande igen, men framför allt för att ta bloggandet på allvar. En gång för alla.

Vad har jag då lärt mig? Jo, här kommer tre saker som jag tar med mig.

1. Planering– det är bra att planera sina inlägg i förväg så att du slipper att bli stressad av att inte ha något att skriva om. Välj ett ämne per dag som du sedan kan följa upp varje vecka, typ varje tisdag så presenterar jag fina fria fotosajter.

2. Mät dina framsteg- Lär känna dina läsare. När på dygnet vill de läsa din blogg och vad intresserar dem? Gillar de korta eller långa inlägg? Testa dig fram och mät i till exempel Google Analytics.

3. Dela- Sprid dina fantastiska inlägg för världen på olika social media sajter som Facebook, Twitter, Linkedin med mera. Länka till intressanta andra sajter du skriver om i din blogg. Det ökar antalet besökare avsevärt på kort tid. Använd gärna Buffer för att sprida inläggen samtidigt men med olika lockande budskap.

Nästa steg i mitt bloggande:

1. Jag har fått in en rutin att publicera ofta. Det kommer jag att fortsätta med.

2. Jag inser att det är jobbigt att blogga på helgerna. Att bara blogga på vardagar kommer att bli min fortsatta strategi.

3. Att ha några fasta och några flexibla inlägg per vecka ökar min kreativitet. Jag känner mig mindre låst och mer öppen för att följa med i vad som händer i min absoluta närhet.

De här inläggen har varit de mest populära under bloggutmaningen:

Min farm med hjärta för närodlat

> Ello för dig som har tröttnat på Facebook

> Fina fria fotosajter #2

> Social Media strategi för småföretagare

> Retorik kan göra dig mer framgångsrik

Sedan så har ju bloggandet gett mig en massa nya insikter och kontakter. Så nu när jag har fått upp tempot kommer jag att köra på. Happy Blogging!

photo credit: <a href=”https://www.flickr.com/photos/notionscapital/7277313236/”>Mike Licht, NotionsCapital.com</a> via <a href=”http://photopin.com”>photopin</a> <a href=”http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/”>cc</a>

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *